Καλωσήλθατε στη σελίδα Πολιτικής Απορρήτου της Zeusius!

Πολιτική Απορρήτου

ZEUSIUS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. (Ελλάδα) Κώδικας Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου

Ανασκόπηση


Έχουμε δημιουργήσει αυτόν τον Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου για να σας αποδείξουμε πώς δεσμευόμαστε να σας φερόμαστε δίκαια σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Ο Κώδικας Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου εφαρμόζεται μόνο σε σχέση με προσωπικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από την ZEUSIUS ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε., στην ιστοσελίδα www.zeusius.gr και δεν εφαρμόζεται για κάποια άλλη εταιρεία. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου μπορεί να τροποποιείται από στιγμή σε στιγμή. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα δημοσιεύσουμε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα που θα σας παραπέμπει στην συγκεκριμένη αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με το να συγκεντρώνουμε, να χρησιμοποιούμε και να αποκαλύπτουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με βάση τους όρους του Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου. 

Προσωπικά Δεδομένα - Τι συγκεντρώνουμε και γιατί Συγκεντρώνουμε τα προσωπικά σας δεδομένα έτσι ώστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ιστοσελίδα με επαρκές και αποτελεσματικό τρόπο.

Το είδος των δεδομένων που δύναται να συγκεντρώσουμε με την συγκατάθεση σας είναι: το όνομα σας, στοιχεία επικοινωνίας, ημερομηνία γεννήσεως, γένος φύλου, εθνικότητα, στοιχειά εκπαίδευσης, επαγγελματική σταδιοδρομία, στοιχειά σχετικά με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα που επιλέγετε να γνωστοποιήσετε σε μας, λεπτομέρειες για τον τραπεζικό σας λογαριασμό και την πιστωτική σας κάρτα που χρησιμοποιείτε για πληρωμές, στοιχεία από τη χρήση που πραγματοποιείτε στην ιστοσελίδα και τη διεύθυνση του IP σας. 

Προσωπικά Δεδομένα - πως τα συγκεντρώνουμε

Η συγκέντρωση των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται με τις εξής μεθόδους:
1. Με το να σας ζητάμε να μας δίνετε πληροφορίες για τον εαυτό σας,
2. Με το να αποκτάμε πληροφορίες μέσω μηχανισμών συλλογής προσωπικών δεδομένων, όπως είναι για παράδειγμα τα web beacons και τα cookies που ενεργοποιούνται όταν εισέρχεστε και χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα,
3. Από άλλες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε (να έχετε υπόψη σας ότι αυτές οι πληροφορίες μεταβιβάζονται σε μας σύμφωνα με τους όρους του Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου για τους οποίους έχετε ενημερωθεί από την εκάστοτε συγκεκριμένη εταιρεία) και 
4. Από άλλα άτομα που μας παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για εσάς (αυτό θα μπορούσε να γίνει από οποιοδήποτε πρόσωπο, εταιρεία ή άλλο φορέα, αλλά συνήθως γίνεται από εργοδότες. Εμείς θα διατηρούμε προσωπικά δεδομένα που μας παρέχουν τρίτα πρόσωπα μόνο αν είναι συναφή με τα δεδομένα που συλλέγουμε συνήθως σύμφωνα με αυτόν τον Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου και, εκτός αν έχουμε πληροφορηθεί αντιθέτως από εσάς, θα θεωρούμε ότι αυτοί οι τρίτοι δικαιούνται να μας παρέχουν τα δεδομένα). 

Προσωπικά δεδομένα – Τι κάνουμε με αυτά

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους εξής σκοπούς: 
-  Για να σας ενημερώσουμε για την έκβαση της αίτησής σας για τις θέσεις που αναρτώνται στην Ιστοσελίδα και τις καινούριες θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται και μπορεί να σας ενδιαφέρουν,
-  Για να σας προσφέρουμε προσωπικό και ασφαλές χώρο για να δημοσιεύετε και να διορθώνετε τις δίκες σας προσθήκες στην ιστοσελίδα μας (όπως αιτήσεις εργασίας και βιογραφικά) 
-  Για να σας στέλνουμε ενημερωτικά και πληροφορίες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα σας (όπου και αν έχετε συμφωνήσει) 
-  Για να σας ενημερώνουμε για καινούργιες υπηρεσίες που προσφέρονται (όπου έχετε συμφωνήσει) 
-  Για να σας ενημερώνουμε για αλλαγές στην χρήση της ιστοσελίδας και στον Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου. 
- Για να αναλύουμε την χρήση της ιστοσελίδας με σκοπό την βελτίωση του περιεχομένου της, της συγκρότησης και διάταξης αυτής και των υπηρεσιών της.

Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα θα έχουν τα παρακάτω πρόσωπα:
- Η εταιρεία Jotform Inc και οι Εργοδότες στις αγγελίες των οποίων πραγματοποιείτε την αίτησή σας (παρακαλούμε σημειώστε πως η Ζeusius δεν αναλαμβάνει ευθύνη για το τι θα κάνουν άλλοι χρήστες με τα προσωπικά σας δεδομένα. Επίσης, επειδή μερικοί χρήστες είναι εργοδότες ή άνθρωποι διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμισμού με έδρα έξω από την Ευρωπαϊκή οικονομική περιοχή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτοί οι χρήστες μπορεί να μην υποβάλλονται στην ίδια νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζεται μέσα στα πλαίσια της ΕΕΑ και της Ελλάδος).

-Όταν δεχόμαστε πληρωμή από εσάς για αγαθά και υπηρεσίες, θα μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα σας με οικονομικούς οργανισμούς και ιδρύματα , στο βαθμό που αυτό καθίσταται απαραίτητο για την διενέργεια της πληρωμή και την αποφυγή δόλιας χρήσης πιστωτικής κάρτας, κ.λ.π.. (παρακαλώ να έχετε υπόψη σας πως η Zeusius δεν ευθύνεται για την χρήση που θα πραγματοποιηθεί από τον συγκεκριμένο οικονομικό οργανισμό στα προσωπικά σας δεδομένα στη συνέχεια)
- Όπου εύλογα θεωρούμε πως είναι απαραίτητο για την συμμόρφωση με την νομοθεσία, για τη συνεργασία μας με αυτούς που επιβάλλουν τον νόμο και την αναζήτηση βοήθειας από αυτούς, για την αποφυγή ενός εγκλήματος και την προστασία εθνικής ασφάλειας, τότε μπορούμε να αποκαλύψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε αυτά τα πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με αυτόν τον σκοπό.
- Όταν η Zeusius ή τα περιουσιακά της στοιχεία υπόκεινται σε μεταβίβαση, τότε τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να μεταβιβαστούν στον νέο ιδιοκτήτη, άλλα τα προσωπικά σας δεδομένα θα συνεχιστούν να διατηρούνται με βάση τους ίδιους όρους που ίσχυαν αρχικά. 

Προσωπικά Δεδομένα - Τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε με αυτά

Δεν διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιοδήποτε άλλο σκοπό έκτος από αυτούς που κατηγορηματικά αναφέρονται σε αυτόν τον Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου. Ούτε κάνουμε διαθέσιμα τα προσωπικά σας δεδομένα σε άλλα άτομα για να επικοινωνήσουν μαζί σας για σκοπούς ‘marketing’ ή διαφημιστικούς. 

Διόρθωση και Αφαίρεση

Mπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσετε να διαγραφούν οριστικά τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από την Zeusius. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό παρακαλώ να ενημερώσετε την Zeusius με μήνυμα στη διεύθυνση info@zeusius.gr . Μετά από αυτό το αίτημα, θα παύσουμε να χρησιμοποιούμε και να κάνουμε διαθέσιμα τα προσωπικά σας δεδομένα (έκτος όπως προβλέπεται από τον νόμο). Θα διαγράψουμε επίσης όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από το σύστημα μας, έκτος από αυτά που περιέχονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα, αλληλογραφία ή άλλα έγγραφα που μπορεί να κρατήσουμε για να μπορούμε να αποδείξουμε τους όρους της συμβατικής μας σχέσης μεταξύ εμάς και εσάς. Παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο αίτημα σας. 

Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2472/1997 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα) για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η Zeusius σέβεται την ιδιωτική/προσωπική ζωή των ατόμων για τα οποία διαθέτει προσωπικά τους δεδομένα και πληροφορίες και προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα τους τηρούνται συμφώνα με το Ελληνικό Νόμο 2472/1997 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα) για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και σύμφωνα με διεθνώςς αναγνωρισμένα επίπεδα καλής πρακτικής. 
Συνεπώς, η Zeusius εγγυάται πως τα προσωπικά σας δεδομένα θα:
1. Επεξεργάζονται δίκαια και νόμιμα. 
Συγκεκριμένα η Zeusius θα επιδεικνύει διαφάνεια όσον αφορά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των ατόμων. 
2. Συλλέγονται μόνο για σαφείς και νόμιμους σκοπούς και δεν επεξεργάζονται περαιτέρω με τρόπο ασυμβίβαστο με αυτούς τους σκοπούς 
Σε περίπτωση όπου η Zeusius αποφασίσει να επεξεργαστεί περαιτέρω προσωπικά δεδομένα τότε είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεση του ατόμου στο οποίο αφορούν τα συγκεκριμένα δεδομένα.
3. Είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας Η Zeusius θα συλλέγει και θα διατηρεί ‘σχετικές πληροφορίες’, εφόσον αυτές είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση λειτουργικών και διοικητικών προϋποθέσεων ή για τη συμμόρφωση με οποιαδήποτε νομική υποχρέωση . 
4. Είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση. 
H Zeusius συγκεκριμένα θα εφαρμόσει ένα σύστημα από ελέγχους (‘checks’) για να επιβεβαιώνει πως τα στοιχειά που συλλέγονται και επεξεργάζονται στη συνέχεια είναι ακριβή και τρέχοντα.
5. Θα διατηρούνται σε μορφή που επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας του υποκείμενου των δεδομένων όχι για περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή για τους σκοπούς που επεξεργάστηκαν στη συνέχεια. Η Zeusius θα εφαρμόσει διαδικασίες για να επιβεβαιώνει πως τα προσωπικά σας στοιχεία διατηρούνται με καθιερωμένα κριτήρια διατήρησης.
6. Επεξεργάζονται συμφώνα με τα δικαιώματα του υποκείμενου των δεδομένων όπως αυτά τα δικαιώματα έχουν καθιερωθεί από την Οδηγία της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Η Zeusius θα εξασφαλίζει πως τα δικαιώματα του υποκείμενου των δεδομένων μπορούν να εξασκούνται πλήρως. Συγκεκριμένα το δικαίωμα της ενημέρωσης για την επεξεργασία που αναλήφθηκε, το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα αντίρρησης στη χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπούς άμεσης διαφήμισης και το δικαίωμα διόρθωσης προσωπικών δεδομένων που είναι ανακριβή. 
7. Κατάλληλα τεχνικά και διοικητικά μέτρα θα εφαρμόζονται εναντίων της αυθαίρετης ή παράνομης επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και εναντίων της τυχαίας απώλειας ή καταστροφής ή βλάβης προσωπικών δεδομένων.
8. Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα μεταβιβάζονται σε χώρες που βρίσκονται εκτός την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκτος αν καθιερωθεί και εφαρμοστεί ένα ανάλογο επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των υποκειμένων προσωπικών δεδομένων, σχετικά με την διαχείριση των εξαγομένων δεδομένων. 

H Zeusius λειτουργεί και διαχειρίζεται την ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο 2472/1997, αυτή η εταιρεία είναι ο ‘Υπεύθυνος της Επεξεργασίας’, σχετικά με προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από την ιστοσελίδα. Η Zeusius φιλοξενεί και αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα σε ‘servers’……….

Περιληπτικά τα βασικά σας δικαιώματα είναι τα έξης:
- Το δικαίωμα να ενημερωθείτε ποιες πληροφορίες τηρούνται σχετικά με έσας σε ηλεκτρονική μορφή και σε έγγραφα αρχεία. 
- Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, για τους παραλήπτες ή για τις κατηγορίες παραληπτών.
- Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για πιθανές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον τρόπο επεξεργασίας από την τελευταία μας ενημέρωση σε σας. 
- Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με την μεθοδολογία που εφαρμόζεται στην διαδικασία αυτόματης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. 
- Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται από τον Υπεύθυνο της Επεξεργασίας για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.
- Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για σχετική μεταβίβαση στοιχείων σας σε τρίτους. 
- Το δικαίωμα να λάβετε μέτρα να σταματήσετε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας αν η επεξεργασία πιθανόν να σας προκαλέσει να υποστείτε σημαντική ζημία ή σημαντική ηθική βλάβη, όταν αυτό είναι αδικαιολόγητο
- Το δικαίωμα να απαιτήσετε να μην χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα για την προώθηση διαφόρων προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών. 
- Το δικαίωμα να αποτρέψετε αποφάσεις, λαμβανόμενες σχετικά με εσάς που βασίζονται αποκλειστικά στην αυτόματη επεξεργασία. 
- Το δικαίωμα να μπορείτε να απαιτείται την διόρθωση ή καταστροφή προσωπικών δεδομένων που είναι λανθασμένα. 
- Το δικαίωμα να μπορείτε να υποβάλλετε αντίρρηση οποιαδήποτε στιγμή για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων
- Το δικαίωμα να διεκδικήσετε αποζημίωση αν έχετε υποστεί ζημία και ηθική βλάβη ως αποτέλεσμα της παραβίασης των διατάξεων του νόμου 2472/1997.

Διαδικασία Επίλυσης Διαφορών

Αν οποιοδήποτε στιγμή έχετε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με αυτόν τον Κώδικα Δεοντολογίας για Τήρηση Απορρήτου ή πιστεύετε πως τον έχουμε παραβιάσει, παρακαλώ κάνετε κλικ [εδώ] και θα επιχειρήσουμε να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία που μπορεί να έχετε.
Έχετε το δικαίωμα να αντιτίθεστε οποιαδήποτε στιγμή στην χρήση των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτή η αντίρρηση πρέπει να την απευθύνετε στη Zeusius εγγράφως και πρέπει να περιέχει αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή. Η Zeusius έχει την υποχρέωση να απαντήσει εγγράφως μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την λήψη της αντιρρήσεως σας. Στην απάντησή μας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε ή διαφορετικά, για τους λόγους που δεν ικανοποίησαμε το αίτημα σας. 
Σε περίπτωση που δεν απαντήσουμε εμπροθέσμως ή η απάντησή μας δεν θεωρηθεί από εσάς ικανοποιητική, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να ζητήσετε την εξέταση την απάντησή μας ή την παράλειψη ενέργειας μας. 


Ασφάλεια για τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Η Zeusius έχει λάβει σημαντικά μέτρα να προστατεύσει το προσωπικά σας δεδομένα από τυχαία απώλεια και από αυθαίρετη πρόσβαση, χρήση, αλλαγή ή αποκάλυψη. Παρότι έχουμε λάβει όλα τα εύλογα μέτρα, δεν υπάρχει αλάνθαστο σύστημα ασφαλείας. Συνεπώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα τύχουν αυθαίρετης και παράνομης πρόσβασης. Σε τέτοια περίπτωση εγγυώμαστε ότι θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για διόρθωση του σφάλματος αλλά δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη για τις συνέπειες ενός τέτοιου σφάλματος.